Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da “spiritüel üniversite”ye cinsel istismar baskını: kilitli kapılar ardında 200 kadın bulundu

The Guardian gazetesinin göre, Hindistan’ın Delhi şehrindeki bir “spiritüel üniversiteye” yapılan baskında farklı yaşlarda yaklaşık 200 kadın kilitli kapılar ardında bulundu.

Tesisin gurusu Virendra Dev Dixit’in gözetiminde olan kadınların uyuşturucu madde etkisi altında olduğu gözlemlendi. Yaklaşık 25 yıldır faaliyette olan tesiste çok miktarda şırınga ve uyuşturucu madde bulundu. Baskın sırasında kadınların gurularına yazmış oldukları müstehcen mektuplar da ele geçirildi.

Delhi Kadın Komisyonu Başkanı Swati Maliwal, tesiste cinsel istismar yaşanmış olma olasılığından dolayı endişe duyduklarını açıkladı. Buna karşılık baskın sırasında polise tepki gösteren kadınlardan birçoğu tesisten ayrılmayı reddetti.
Baskına bizzat katılan Maliwal, içerideki koşulları “şoke edici” olarak tanımlarken, tesisin içini bir labirente benzetti. İçeri girmeyi başardıklarında önlerine birden çok kilitli kapının çıktığını anlatan Maliwal, içeride birçok gizlenmiş hücre olduğunu da söyledi. Ayrıca tesiste kadınlara verilen sıvılardan birini deneyen Maliwal, iki saat boyunca baş dönmesi yaşadığını anlattı.

Baskından önce, bir sivil toplum örgütü, tecavüze uğradığını ileri sürüp tesisten kaçmış olan bir genç kadının mahkemede tanıklık yapmasına yardımcı olmuştu. Bu gelişmelerin üzerine tesisin gurusu Dixit yüksek mahkemeye çağrılmıştı.

Tesis çalışanlarından biri iddiaları yalanlarken, ellerinde kadınlar tarafından yazılmış ve imzalanmış belgeler olduğunu söyledi. Aynı tesis çalışanı, kadınların, bu belgelerde kendi istekleriyle tesiste kaldıklarını ve kendilerine iyi bakıldığını yazdıklarını belirtti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.