Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Suudi Arabistan, İsrail’den füze savunma sistemi alacak

İsrail gazetesi Jerusalem Post’un İsviçre basın organı Basler Zeitung’dan aktardığı habere göre; Suudi Arabistan, Yemen’deki İran destekli Husilerin saldırılarına karşı İsrail’in ürettiği Iron Dome (Demir Kubbe) isimli füze savunma sistemini satın alacak.

Habere göre; Suudiler, Demir Kubbe’nin yanı sıra yine İsrail tarafından üretilen Trophy Etkin Koruma Sistemi’ni de satın almayı planlıyor. Trophy Etkin Koruma Sistemi, tanklara yerleştiriliyor ve tankı hedef alan roketleri tespit ederek imha ediyor. Bu sistemi daha önce ABD ordusu da satın almıştı.

İsrail ile Suudi Arabistan’ın diplomatik ilişkisi bulunmuyor. Fakat Tel Aviv ve Riyad’daki gözlemcilerin iddialarına dayanan habere göre, Suudi askeri uzmanları, Abu Dabi’de İsrail’in askeri teknolojisini inceledi. Öte yandan İsviçre gazetesi, iki ülke arasındaki istihbari işbirliğinin geliştirildiğini de yazdı.

İsviçre gazetesi Basler Zeitung’un Tel Aviv’de yaşayan muhabiri Pierre Heumann, “İki ülke de İran’ın bölgedeki varlığını durdurmak istiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.