Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç: “Oğlumun FETÖ ile uzaktan yakından bir ilgisi olmamıştır”

Anayasa Mahkemesi (AYM) eski Başkanı Haşim Kılıç, Bylock kullandığı suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan oğlu Fatih Samed Kılıç hakkındaki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hem yazılı bir açıklama yapan hem de Hürriyet gazetesine konuşan Kılıç şunları söyledi:

“Oğlumun FETÖ isimli terör örgütüyle hayatı boyunca bir alakası olmamıştır. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle aileye verilmeyen bilginin basın organlarında ayrıntılı biçimde yer alması ise oldukça düşündürücü ve üzücü.

42 yıllık devlete hizmet hayatının büyük bölümünü Anayasa Mahkemesi’nde geçirmiş, emekli bir yargı mensubuyum. Görev sürem içinde, FETÖ’nün Balyoz, Ergenekon ve buna benzer davalarla kurduğu kumpasları, bireysel başvuru kararlarıyla tespit ederek etkisiz hale getiren Anayasa Mahkemesi’nin başkanı olarak oğluma yapılan bu suçlama, beni ve ailemi derinden üzmüştür. Şerefimle devletime hizmet ederek koruduğum ismimi, hiç kimsenin kirletmesine asla izin vermeyeceğimi kamuoyuna önemle duyururum. Başkanlıktan ayrıldığım günden bu yana benzer iddiaların gündeme getirilmesi dikkat çekicidir. Beni ve ailemi yıpratmaya dönüktür”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.