Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uluslararası Af Örgütü yöneticisi Taner Kılıç yeniden tutuklandı

İstanbul Büyükada’da gerçekleştirilen çalıştay nedeniyle gözaltına alınan 11 insan hakları savunucusunun yargılanmasına dün devam edildi. Mahkeme Taner Kılıç hakkında tahliye kararı vermiş ancak savcının itirazı üzerine Kılıç yeniden gözaltına alınmıştı. Kılıç, görülen mahkeme sonrası tekrar tutuklandı.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Uluslarası Af Örgütü Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç tutuklu olarak yargılanan tek sanıktı. Kılıç İzmir’de Bylock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınmış dava Büyükada davasıyla birleştirilmişti. 2002 yılından beri Af Örgütü’nde farklı görevlerde çalışan Kılıç, 2014 yılından bu yana örgütün yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Duruşmaya SEGBİS’le bağlanan Taner Kılıç ByLock indirmekle suçlanan kişilerin yer aldığı listenin şeffaf olmadığını belirtti ve mahkemeye aylardır bilirkişi raporunun gelmediğini söyledi.

Dün tahliye edilen Kılıç, savcının itirazı üzerine tekrar gözaltına alınmıştı. Kılıç, 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrasında tekrar tutuklandı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.