Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli: “Afrin’e gider, gerekirse taşıdığım canı seve seve feda ederim”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup konuşmasının tamamını Afrin Harekatı’na ayırdı. Bahçeli’nin konuşmasında “Eğer yeri gelirse ben de bir bozkurt gibi en ön safta Afrin’e gider, gerekirse bu millete taşıdığım canı seve seve feda etmeye hazırım” dedi. Bahçeli konuşmasında, CHP’yi, Fransa’yı, Türk Tabibler Birliği’ni ABD’yi ve Afrin Operasyonu’na giden TSK ve ÖSO mensuplarının bozkurt işareti yapmasını eleştirenleri de ağır ifadelerle suçladı. 

Devlet Bahçeli’ TTB’yi vatana ihanetle suçladı ve “derhal çok acil, seri şekilde hakkında yasal düzenleme yapılmalı ya da kapısına kilit asılmalı” dedi.

Bahçeli, CHP’yi de PYD’yi temize çıkarma arayışında olmakla suçladı.

Devlet Bahçeli’nin hedefinde Fransa Cumhurbaşkanı da vardı. Bahçeli, Fransa Cumhurbaşkanı’nın Afrin Harekatı’nın işgale dönmesi uyarısına ilişkin “Türk milleti ve işgal kelimesi hiçbir zaman örtüşmemektedir. Fransa bize neyi anlatmaktadır? Fransa fail arıyorsa yalnızda kendisine bakması, geçmişini yoklaması yetecek hatta fazla bile gelecektir” dedi.

Bahçeli: “Afrin ya yıkılmalı ya da teröristler ateşe verilmelidir”

MHP lideri, YPG’lilerin ABD gözetiminde Münbiç’e kaydırıldığını iddia ederek şunları söyledi:

“Bir kısım terörist ise Münbiç’e kaydırmaktadır. Bu ABD’nin gözetimi altında yapılmaktadır. PKK – PYD Afrin’in her yerine muhtemeldir ki bomba düzeneği yerleştirmiştir. Afrin ya yıkılmalı ya da teröristler ateşe verilmelidir”

Devlet Bahçeli konuşmasının son kısmında bozkurt işaretini Hristiyan Gagavuzların kullandığını ve bu nedenle Afrin Harekatı’na giden askerlerin kullanmamasını bunun İslam’ın ruhuna aykırı olduğunu söyleyen AKP’nin eski milletvekili İbrahim Korkmaz’ı da eleştirdi. Bahçeli, “densiz, eski milletvekili bozkurt işaretinin İslam’ın ruhuna aykırı olduğunu dile getirmiştir. Türk milleti ne çektiyse bu kişiliksiz kimliksiz kişilerden çekmiştir. Bunu söylemek için Türk düşmanlarından ilik nakli yapmak yeterli olacaktır. Ruhsuzlar ne bilsin Türk ve İslam ruhunu? Bozkurt çakalla karışmaz, bir tutulamaz. Gitsinler çakallar, sırtlanlara baksınlar. Bozkurdun önüne çıkmayı akıllarına bile getirmesinler” dedi.

Bahçeli konuşmasını gerekirse Afrin’e gidip canını seve seve vereceğini belirttiği şu cümleyle bitirdi:

“Yeri gelirse ben de bir bozkurt gibi en ön safta Afrin’e gider, gerekirse bu millete taşıdığım canı seve seve feda etmeye hazırım. Bu da bir millete devlet sözüdür”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.