Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Clooney çiftinin başlattığı silah karşıtı kampanyaya büyük ilgi

ABD’li aktör George Clooney ve insan haklarıyla ilgili davalarda avukatlık yapan eşi Amal; geçtiğimiz hafta Florida eyaletinde gerçekleştirilen okul saldırısından sağ kurtulan gençlerin, önümüzdeki ay silahlı şiddeti protesto etmek için gerçekleştirecekleri yürüyüşe katkı sağlamak amacıyla 500 bin dolar bağış yapacaklarını açıkladı.

New York Times gazetesinde Liam Stack imzasıyla yayınlanan habere göre; Clooney çifti yaptığı yazılı açıklamada; “yürüyüşü organize eden genç erkek ve kadınların cesaretinden çok etkilendiklerini” dile getirirken, “ABD’nin her yerinden gelip yürüyüşe katılacak olan bu inanılmaz nesile omuz omuza destek olmak için biz de 24 Mart’ta ailece orada olacağız. Çocuklarımız Ella ve Alexander adına, bu tarihi olaya katkı sağlamak için 500 bin dolar bağışta bulunma kararı aldık” denildi.

Clooney çiftinin salı günü yaptığı bu açıklama, ABD’deki ünlü simalar arasında da yankı buldu. Aralarında ünlü yapımcı Jeffrey Katzenberg, Oprah Winfrey, Steven Spielberg gibi isimlerin de bulunduğu birçok kişi, “Hayatlarımız için Yürüyüş” adı altında düzenlenecek olan yürüyüşe maddi ve manevi desteklerini açıkladılar. Ünlü talk-show’cu Oprah Winfrey, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “Clooney çiftine daha fazla katılamazdım. Bu bağış kampanyasına ben de katılıyorum. Bu ilham verici gençler bana 60lar’ın Özgürlük Savaşçıları’nı hatırlatıyor” dedi.

Screen Shot 2018-02-21 at 12.05.30

Jeffrey ve Marilyn Katzenberg çifti, “tarihi” olarak nitelendirdikleri yürüyüşe 500 bin dolar bağış yapacaklarını açıklarken, Steven Spielberg ve eşi Kate Capshaw da, “yaşlarından çok daha büyük olgunluğa sahip bu gençlere” aynı miktarda bağış sözü verdiklerini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Florida eyaletindeki Parkland şehrindeki bir liseye yarı-otomatik silahla saldıran 19 yaşındaki Nikolas Cruz isimli saldırgan 17 kişinin ölümüne yol açmış ve olayın ardından sağ olarak yakalanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.