Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 674. kez Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi

Cumartesi Anneleri bu hafta 23 Şubat 1995 tarihinde İzmir’de gözaltında kaybedilen Murat Yıldız için buluştu. Murat Yıldız, bir kafede yaşanan tartışma sonrasında polis tarafından aranmaya başlanmıştı. Bunun üzerine anne Hanife Yıldız oğlunu emniyet güçlerine kendi elleriyle teslim etmişti ve üç gün gözaltı sonrasında oğlunu soran anne Yıldız’a “feribottan kendini denizden attı, tüm aramalara rağmen bulunamadı” cevabı verilmişti.
Oturuma eyleminde bu hafta Mikail Kırbayır, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gülseren Yoleri ve Hanefi Yıldız söz aldılar. Ayrıca eyleme katılanlar arasında HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da vardı.
Oturanlar, gözaltına alınıp kaybedilen Murat Yıldız’ın kaybediliş hikayesini ve dava sürecini kamuoyuna okudular ve adalet istediklerini aktardılar. Eylemin sonunda Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturduklarını ve Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.