Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar ödülleri bu pazar sahiplerini bulacak

4 Mart Pazar gece yarısı kırmızı halı geçişi ile başlayacak 90. Oscar ödül töreni, Türkiye saati ile 5 Mart sabah saatlerinde sahiplerine ulaşmış olacak. 24 dalda dağıtılacak ödüller için bu yıl adaylar oldukça güçlü.. Bu yılki töreni “Late Night Show”un sunucusu Jimmy Kimmel sunacak.

Oscar ödüllerinin en son dağıtılan ve senenin en çok beklenen ödüllerinden biri olan “En İyi Film” kategorisi bu sene ciddi bir yarışa sahne olacak. Guilermo Del Toro’nun filmi The Shape of Water ve Martin McDonagh’ın filmi Three Billboards Outside Ebbing, Missouri; Oscar öncesinde dağıtılan ödüllerde özellikle öne çıkan yapımlar oldu.  Bu iki filmle beraber  Christopher Nolan’ın son filmi Dunkirk, John Peele’nin filmi Get Out, Paul Thomas Anderson’un filmi Phantom Thread de aynı kategoride yarışacaklar.

Senenin en dikkat çeken performansı ise Darkest Hour filmindeki Winston Churchill rolündeki Gary Oldman’a ait. Oldman, en iyi erkek oyuncu Oscar’ının iddialı adayı olarak görülüyor.

Daha önce üç Oscar kazanan ve 20 kez Oscar’a aday gösterilen Meryl Streep, Spielberg’in yönettiği The Post filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı oldu. 21. kez Oscar adayı olan Meryl Streep, kendine ait rekoru da kırmış oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.