Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore: “ABD ile nükleer silah programından vazgeçmek üzere görüşmeye hazırız”

 

Kuzey Kore, Amerika Birleşik Devletleri ile nükleer silah programından vazgeçmek üzere konuşmaya hazır olduğunu açıkladı.

2018 Kış Olimpiyatları ile birlikte Güney Kore ile görüşmelere başlayan Kuzey Kore ABD ile tırmanan nükleer silah geriliminde geri adım atmaya hazır olduğunu duyurdu. Wall Street Journal’da yer alan habere göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Güney Kore heyeti ile bir araya geldiği toplantıda eğer güvenlik garantisi verilirse yürütülen nükleer silah programının durdurulabileceğini söyledi. Güney Kore ve Kuzey Kore heyetleri Salı günü yaklaşık 4 saatlik bir görüşme gerçekleştirdi.Görüşme sonrası Güney Kore Ulusal güvenlik Danışmanı Chung Eui-yong’un yaptığı açıklamaya göre Kuzey Kore iki ülke arasındaki görüşmeler boyunca herhangi bir nükleer füze denemesi yapmayacağının da sözünü verdi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un ayrıca Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile Nisan ayında İki ülke arasında sınırda yer alan bir köyde bir araya gelmek istediği duyuruldu. Kim Jong Un ile görüşmeye katılan Güney Kore heyetindeki güvenlik ve istihbarat uzmanlarının önümüzdeki hafta önce Washington’a  daha sonra Tokyo ve Pekin’e giderek görüşmeler ile ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.