Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Le Pen liderliğindeki Fransız Ulusal Cephe partisi ismini değiştirdi

Fransız Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Marine Le Pen, adını Ulusal Birleşme (Rassemblement National) olarak değiştirmeyi önerdi. Le Pen’in bu öneriyi, partinin imajının düzeltme ve diğer partilerle ittifak şansının arttırma çabalarının kapsamında yaptığı düşünülüyor.

Parti üyelerinin katıldığı Lille’deki yıllık kongrede konuşan Le Pen üyelere, “bunu ben öneriyorum. Fakat oylarınızla karar verecek olan sizlersiniz” dedi.

marine-le-pen

Avrupa projesine ve göçmenlere olan karşıtlığıyla tanınan Le Pen yaptığı konuşmada amaçlarının iktidara gelmek olduğunu ve şüphesiz iktidara gelebileceklerini belirtti. Ulusal Cephe isminin “şanlı bir geçmiş”e sahip olduğunu belirten Le Pen, her şeye rağmen bu ismin birçok Fransız için “psikolojik bir engel” yarattığını söyledi.

Ulusal Birleşme ismi kongrede oy kullananların %52’nin onayıyla kabul edildi.

Yeni isme itirazlar başladı

Ulusal Cephe’nin imajını düzeltmek için önerdiği Ulusal Birleşme ismine ise, 1941 – 1944 yıllar arasında Nazi Almanyası’yla işbirliği yapan Ulusal Popüler Birleşme partisini hatırlatması sebebiyle kuşkuyla bakılıyor.

Ayrıca Ulusal Birleşme – Rassemblement National isminin patentine sahip olduğunu iddia eden Igor Kurek de, partiye ve lideri Le Pen’e karşı dava açacağını duyurdu.

RNP
İşgal yıllarında Nazi Almanya’sıyla işbirliği yapan Ulusal Popüler Birleşme Partisi’nin bayrağı

Lille’deki kongreye katılan Steve Bannon: “Tarih bizden yana”

Ayrıca Ulusal Cephe’nin Lille’deki yıllık kongresinin önemli konuklarından biri de Steve Bannon’dı. Donald Trump’ın ABD’de popülist bir rüzgarla yürüttüğü başkanlık kampanyasına önemli bir katkıda bulunan Bannon, Ulusal Cephe üyelerine, “tarih bizden yana ve bu bizi zaferden zafere taşıyacak” diyerek seslendi.

bannon
Ulusal Cephe’nin Lille’deki kongresine katılan Steve Bannon

Avrupa’daki aşırı sağ hareketlere desteğiyle tanınan Bannon, Ulusal Cephe üyelerine “dünya çapındaki hareketiniz, İtalya, Macaristan veya Polonya’dakinden çok daha büyük” diyerek bu hareketlerin seçimlerde başarılı olduğu ülkelere gönderme yaptı.

Le Pen, geçen yıl Cumhurbaşkanı Macron’a karşı kaybettiği seçimlerden sonra hareketini tekrardan canlandırmaya çalışsa da, Ulusal Cephe’nin bazı önemli figürleri Le Pen’in partiyi ne kadar yukarı çıkarabileceği konusuna şüpheyle yaklaştığı da görülüyor. Bu kişilerin önemli bir bölümünün Le Pen’in genç yeğeni Marion Marechal-Le Pen’ umut bağladığı da biliniyor. Genç Le Pen’in ise gelecekte Ulusal Cephe’nin liderliği konusunda teyzesi Marine Le Pen’in karşısına çıkıp çıkmayacağı merak konusu.

mmlepen
Marion Marechal-Le Pen

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.