Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teorik fizikçi Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti

Albert Einstein’dan sonra dünyanın en önemli teorik fizikçisi kabul edilen, evrenin sırlarını çözmekte mahir İngiliz bilimci Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti.
Hayatının önemli bölümünü, yakalandığı tedavisi olmayan motor nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz nedeniyle tekerlekli sandalyede geçiren Stephen Hawking, kara deliklerle ilgili teorileri ve kuantum fiziği alanındaki çalışmalarıyla çığır açmıştı.
Dünya çapında on milyondan fazla satılan Zamanın Kısa Tarihi adlı kitapla teorik fiziği popüler bir dille geniş kitlelere sevdiren Hawking son kitabı Ceviz Kabuğundaki Evren’de, kuantum teorisinden Süpersicim Kuramı’na, bütünsel beyin algılanımından süper kütle çekimine, süpersimetriye ve görelikten zaman yolculuğuna kadar evrenin birçok merak uyandıran konularına eğilmiş, Albert Einstein’in Genel Görelik Teorisi ve Richard Feynman’ın çoklu geçmiş düşüncesini birleştirerek evreni anlamak için tek bir bütün teori üretmeyi hedeflemişti.
9757114990642
65. doğum gününde uzaya seyahat etmek istediğini söyleyen Hawking, Ocak 2017’de 75. doğum günü etkinlikleri kapsamında BBC’ye verdiği mülakatta ise dünyanın Venüs gezegenindekine benzer bir sera etkisiyle 250 dereceye kadar ısınabileceği ve gökten sülfürik asit yağabileceği uyarısında bulunmuş, benzer senaryolar nedeniyle insanlığın soyunu devam ettirmek için başka bir gezegeni kolonileştirmesinin zorunlu olduğunu savunmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.