Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’a siber saldırı: Bilgisayar kodundaki bir hata patlamayı engelledi

Suudi Arabistan’da geçtiğimiz Ağustos ayında bir petrokimya santraline hackerlar tarafından siber saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. New York Times’da çıkan habere göre, saldırı santrali kapatmak ya da durdurmak için değil bir patlama yaratmak ve şirketi sabote etmek için düzenlendi.

Araştırmayı yürüten ABD’li ekip saldırının arkasında başka bir hükümet olabileceğini belirtti. Uzmanlar saldırı sonunda bir patlama yaşanmamasını ise hackerların bilgisayar kodundaki bir yanlışa bağlıyorlar.

Suudi Arabistan’da siber saldırı geçtiğimiz yılın başında da yaşanmış ve petro-kimya alanında çalışan Tasnee şirketinin bütün bilgisayarları hacklenmiş ve bilgisayar ekranlarına Türkiye’de ölen Aylan Kurdi bebeğin resimleri konulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.