Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da kara büyüyle tehdit edilerek seks işçiliğine zorlanan Nijeryalı kadınlar kurtarıldı

İspanya’da kara büyüyle tehdit edilerek seks işçiliğine zorlanan ve mağara gibi evlerde tutulan 39 Nijeryalı kadın, polis tarafından kurtarıldı.

Avrupa Polis Ofisi’nin (Europol) açıklamasına göre, İngiltere ve Nijerya emniyet teşkilatlarının ortaklığında yürütülen operasyonda 89 kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında İspanya’da ünlü olan Nijeryalı bir DJ de bulunuyor.

İstenenleri yapmazlarsa kendilerine vudu büyüsü veya kara büyü olarak da bilinen Nijerya’daki “juju” ritüellerinin uygulanacağından korkan bu Nijeryalı kadınların çoğu 18 yaşın altında.

0f79e030da7a94c8f9677cc8cdf34aa87aaf53087916aa4f94eed912725b368c

Emniyet güçlerinin açıklamalarına göre Libya ve İtalya’dan İspanya’ya getirilen kadınlar, Güney İspanya’daki Almeria şehrinde, mağara gibi evlere kapatıldı. Daha sonra bu kadınlardan Avrupa’ya yaptıkları bu “yolculuk” için 30 bin Euro istendi ve kadınlar sözde borçlarını ödemek için seks işçiliğine zorlandı.

İngiltere’nin Ulusal Suç Ajansı, bu şebeke için “Bu; genç kadınları çok uzun süreler istismar eden, onları asla kaçamayacakları şekilde korkunç koşullarda tutan, çok organize olmuş bir suç çetesi” açıklaması yaptı.

Europol’e göre bu suç şebekesi Nijerya’daki bağlantılarını insan kaçakçılığı üzerinden finanse ediyor ve dünya çapında gizli gruplar arasında çalışmayı sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.