Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Soruşturma genişliyor, Facebook trilyonlarca dolar ceza ile karşılaşabilir

Amerika Birleşik Devletleri Federal Ticaret komisyonu, kişisel verilerin korunması ve gizliliğin ihlali gerekçeleriyle Facebook hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Tüketici haklarını korumakla görevli olan Federal Ticaret Komisyonu, 50 milyon Facebook profilinin nasıl siyasi danışmanlık şirketlerinin eline geçtiğini araştıracak.

2011 yılında, Facebook imzaladığı anlaşma ile yaşanan her ihlal ve soruşturma için Federal Ticaret Komisyonuna 40bin dolar ödemeyi taahhüt etmişti. Güvenlik ihlalinin somutlaşmış olması yüzünden Federal Ticaret Komisyonunun soruşturmasıyla, Facebook trilyon dolarlara varan rakamlarda caza ödemek zorunda kalabilir.

Amerika Birleşik Devletleri Senatosu Adalet Komisyonu ise, Facebook’tan Mark Zuckerberg ile beraber Google’ın başındaki Sundar Pichai ve Twitter’dan Jack Dorsey’i de açıklamada bulunmaları için çağıracaklarını belirtiyorlar. Gizlilik ihlaline dair soruşturmanın genişlemesi bekleniyor.

Facebook, güvenlik ihlalinin ortaya çıkmasından bu yana yaklaşık 70 milyar dolarlık bir kayıp yaşadığı tahmin ediliyor. Hisse senetlerinde ise soruşturma açılacağı haberinden sonra %8’lik bir düşüş daha yaşandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.