Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afganistan Hava Kuvvetleri, Kunduz’a hava saldırısı düzenledi: 100 ölü

Reurters’ın haberine göre, Afganistan Hava Kuvvetlerinin pazartesi akşamı düzenlediği hava saldırısının Kunduz vilayetinde bulunan Taliban kontrolündeki bir medreseyi hedef aldığı açıklandı. Ülkenin kuzeyinde bulunan Kunduz vilayetinde, Taliban kontrolündeki Daşti Arçi bölgesinin kaymakamı Nasruddin Sadi, aralarında sivillerinde bulunduğu 100 kişinin öldüğünü 50 kişinin  de yaralandığını ve hastanelere sevk edildiğini söyledi.

_100662848_afghanistankunduz042018

Görgü tanıklarının iddialarına göre, hafızlık töreni esnasında medresede yaklaşık 500 kişinin bulunduğu düşünülüyor. Aralarında Taliban’ın üst düzey yetkililerinde bulunduğu tören esnasında gerçekleşen saldırıda, 25’e yakın taliban militanının öldüğü söyleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.