Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Tabip Odası Başkanı seçilen Pınar Saip: “Daha güçlü bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz”

İstanbul Tabip Odası yönetim kurulu seçimleri dün yapıldı. Seçimi şu an mevcut yönetimde de olan ‘Demokratik Katılım Grubu’ kazandı.
İki senede bir gerçekleştirilen İstanbul Tabip Odası yönetim kurulu seçimleri dün İstanbul Erkek Lisesi’nde yapıldı. Yaklaşık 7 bin 265 hekim oy kullanmak için sandık başına gitti. Seçimde Demokratik Katılım Grubu, Hekimlikte Birlik ve Haklar Platformu, Cumhuriyetçi Hekimler ve Türk Hekimler Birliği olmak üzere 4 farklı grup birbirleriyle yarıştı. Oyların yaklaşık 4 bin 124’ünü alan Demokratik Katılım Grubu tekrar yönetime seçildi. Hekimlikte Birlik ve Haklar Platformu bin 455 oy, Cumhuriyetçi Hekimler bin 304, Türk Hekimler Birliği ise 382 oy aldı.
Demokratik Katılım Grubu başkan adayı İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Saip seçimle ilgili şunları söyledi:
”Yapılan seçimler gerçekten çok olumlu bir hava içinde gerçekleşti. Hekim arkadaşlarımız büyük bir katılım gösterdiler ve odalarına sahip çıktılar. Özellikle son dönemlerde odalar üzerine baskılar yoğunlaşmıştı. Bu da sahiplenmeyi göstermiş oldu. Farklı görüşteki adayların olması da her görüşten hekim arkadaşlarımızın odayı sahiplendiğini gösterdi. Bu açıdan gerçekten bayram havası içinde katılımın yoğun olduğu bir seçim oldu ve sonuçların böyle olması da hepimiz için bir umut doğurdu” dedi.
Demokratik Katılım Grubu’nun yeniden seçilmesinin umut verdiğini ifade eden Saip şunları ekledi: ”Demokratik Katılım Grubu yeniden seçildi. Çok uzun yıllardır zaten Demokratik Katılım Grubu oda seçimlerini alıyor. Hekimlerin de Demokratik Katılım Grubu’nun çalışmalarından memnun olduğunu göstermektedir. İlkeleri ve değerleri olan bir grup Demokratik Katılım Grubu. Bu ilkeler ve değerler çerçevesinde günün koşullarına uygun bir şekilde mücadele eden bir grup. Her zaman için dik durmasını becerebilen bir grup. O yüzden böyle bir grup ile yola çıktığım için çok şanslıyım. Hepimiz birbirimize güç veriyoruz. Ayrıca hekim arkadaşların büyük bir çoğunluğunun desteğini almış durumdayız. Daha güçlü bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Prof. Saip, Demokratik Katılım Grubu’nun ilk kadın başkanı oldu
Prof. Dr. Pınar Saip, Demokratik Katılım Grubu’ndan aday olan ilk kadın başkan olarak görev yapacak. Saip, iki yıl boyunca İstanbul Tabip Odası’na başkanlık edecek.
Demokratik Katılım Grubu Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler ise şöyle: Prof. Dr. Pınar Saip, Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Dr. Murat Ekmez, Dr. Güray Kılıç, Dr. Recep Koç, Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Dr. Osman Öztürk.
Pınar Saip ile yaptığımız söyleşiyi dinleyebilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler