Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çipras Meis’te, Gazeteci Evren Dede: ‘‘Ziyaret Türkiye’ye mesaj’’

Yunanistan Başbakanı Çipras, Ege’de bulunan Meis (Kastellorizo) adasında deniz suyu arındırma tesisi açılışını yapacak. Yunan basınına göre, Başbakan Çipras, Türkiye’ye ulusal egemenlik ve kararlılık mesajı vermek için ziyareti gerçekleştiriyor.

Gazeteci Evren Dede, 16 Nisan gününde Twitter hesabından, Başbakan Çipras’ın, Türkiye’ye mesaj vermek için Meis adasına gidebileceğini yazmıştı.

Foto 1

16 Nisan günü geç saatlerde açıklanan programda, Rodos adasında düzenlenecek 13. Güney Ege Bölgesel Kalkınma Programı’nın açılışının öncesinde Meis adasında deniz suyu arıtma tesisi açılışına katılacağı açıklanan Başbakan Çipras, Meis adasına vardı.

Foto 2

Dede: ’’Yunan kamuoyunda milli duygular şaha kalkmış durumda’’

Başbakan Çipras’ın Meis adası ziyaretini gazeteci Evren Dede ile değerlendirdik. Başbakan Çipras’ın Meis adasında açıklama yapmayacağını belirttiğini söyleyen Dede, Meis adasına bakanlarıyla beraber yaptığı ziyaretin mesaj niteliği taşıdığını söyledi.

Dede, Yunan kamuoyunda, iki Yunan askerinin Türkiye tarafından tutuklanması üzerine milli duyguların şaha kalktığını belirtirken, Çipras’ın bu ziyaretinin, kamuoyunun ibeklentisini karşılayan bir hamle olduğunu sözlerine ekledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.