Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ermenistan’da muhalif lider Paşinyan başbakan seçildi

Ermenistan parlamentosunda yapılan başbakanlık seçiminde, Serj Sarkisyan’ın istifaya zorlayan halk hareketinin hareketin tek adayı olan Paşinyan, başbakan seçildi. Parlamentoda bulunan 105 vekilin 59’u Paşinyan’ın başbakan olması için destek verdi. 

Sabah saatlerinde toplanan parlamentoda tek başbakan adayı olarak çıkan Nikol Paşinyan, yapılan seçimlerin ardından başbakan olarak seçildi. Geçen hafta yapılan parlamento seçimlerinde ise, yeterli çoğunluk sağlanamamış, iktidardaki Cumhuriyetçi partiden destek alamamıştı. Paşinyan göstericileri ve taraftarlarını tekrardan sokağa çağırmıştı.

Uzun süredir Ermenistan gündemini meşgul eden olaylar ise, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın başbakan olarak göreve devam etmek istemesiyle başlamıştı. Başbakanlık görevine başlamasının ardından başlayan gösteriler sonucunda, görevinin 6 gününde istifa etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.