Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbolda Avrupa’nın en büyüğü yarın akşam Ukrayna’nın başkenti Kiev’de belli olacak

Real Madrid ve Liverpool yarın akşam Avrupa’nın en büyük kupası için karşı karşıya gelecek.

Yarın oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi sezon içinde iki takımında yaptıklarına bir bakalım.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/999900372264148994

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde yarın Liverpool ile karşı karşıya gelecek Real Madrid, organizasyonun bu isimle düzenlendiği dönemde kupayı art arda üçüncü kez kazanan ilk takım olarak tarihe geçmeyi hedefliyor. 12 kupası olan Real Madrid 13. kupaya, üst üste 2 kupa kazanan Zidane ise 3. kupasına çok yakın. Kupanın adı Şampiyon Kulüpler Kupası’yken, ilk 5 sezonu domine eden Madrid, o dönem ardı ardına 5 Avrupa şampiyonluğu yaşamıştı.


1992-93 sezonunda ismi Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen turnuvayı yeni adıyla ardı ardına iki kez kazanan ilk teknik adam olan Zinedine Zidane, yarın üçüncü kupayı kazanarak rekorunu geliştirebilir.
Futbolculuk kariyerinde Real Madrid ile 2002’de bu başarıyı yakalayan 44 yaşındaki teknik adam, 2013-2014’te Carlo Ancelotti’nin yardımcısı olarak eflatun-beyazlılar ile yine Kupa 1 şampiyonluğuna uzanmıştı.

6. kupanın peşinde olan Liverpool ise son kupasını 21 yıl aradan sonra, 2005 yılında İstanbul’da oynanan tarihi maçta kazanmıştı. Bu sezonun özellikle ikinci yarısında Premier League’in performans tablosunda zirvede olan Liverpool, eksiklerine rağmen Madrid karşısında anketlerde favori görülüyor.

Foto1
Tek yenilgiyle finale kadar ulaşan İngiliz temsilcisi, play-off’lar dahil çıktığı 14 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 46 gol atan Liverpool, kalesinde 16 gol gördü.

Liverpool’un en büyük silahı Mohammed Salah. Salah’ın Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 10 gol, 4 asisti bulunuyor. Devler Ligi’nde gol krallığında Ronaldo’nun ardından Salah, Firmino ve Sane geliyor.

Foto2
Premier League’de 34 maçta 32 gol atan Mısırlı Oyuncu, İngiltere’de sezonun bitimiyle Yılın Futbolcusu seçildi. Real Madrid’de ise Cristiano Ronaldo bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde 12 maçta 15 gol atarak kendine ait olan bir sezonda en çok gol atan oyuncu olma rekorunu geliştirdi.

Sezona sakat başlayan Ronaldo, La Liga’da forma giydiği 27 maçta 26 gol 5 asist ile oynadı. Bu seviyede oldukça tecrübeli olan 33 yaşındaki Portekizli yıldız, 25 yaşında bu sezon Devler Ligi’ni karıştıran Salah ile mücadele edecek. Kariyerinin en verimli sezonunu geçiren Mohammed Salah, takımıyla birlikte kupaya uzandığı takdirde takımına bir de kupa kazandırmış olacak.
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final mücadelesi 21.45’te başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.