Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayrak imalatçılarını anlatan The Atelier videosu DEPO’da gösterildi

İlk gösterimini Peru’da yapan, Hasan Özgür Top’un hazırladığı “The Atelier” videosunun Türkiye’deki ilk gösterimi DEPO’da gerçekleşti. The Atelier, izleyiciyi İstanbul’daki bir bayrak imalat mekanına götürüyor. Bir yanıyla bayrak üretimindeki teknik süreci anlatan video, bir yanıyla da kumaş parçasının kutsal bir sembole dönüşme pratiğini gözler önüne seriyor.

Protocinema ve SAHA Derneği’nin yapımcılığını üstlendiği videoda bayrak imalatçıları ve onların piyasayla olan ilişkileri de ortaya konuyor.

DEPO’da yapılan gösterimde Hasan Özgür Top videonun ortaya çıkışını aktarırken akademisyen Ezgi Akyol da bayrak sembolünün iktisadi ve toplumsal arka planı hakkında bilgiler paylaştı. The Atelier’in önümüzdeki aylarda başka mekanlarda da gösterimi yapılacak.

IMG_2340

The Atelier videosunun fragmanı:

Hasan Özgür Top (1987, Ankara) lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamladı ve aynı bölümde yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Sanatçı “The Atelier” isimli ilk kişisel sergisini 2018 yılında Protocinema ile Proyecto Amil’de, Lima’da gerçekleştirdi. Katıldığı grup sergilerinden bazıları şunlardır: Replaced, Rampa, İstanbul; If you can’t go through the door, go through the window, Alt Sanat Mekânı, İstanbul; The Ways We Stand By, Protocinema Genç Küratör Serisi, Proto-5533, İstanbul.
Sanatçı, İstanbul’da yaşıyor, çalışıyor.

Ezgi Akyol (1986, Ankara) Galatasaray Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü’nden mezun oldu ve ODTÜ, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladığı yüksek lisans tezini, İstanbul’daki tekstil ve torna sektöründe çalışan çocuk işçiler üzerine yazdı. Halen İstanbul Üniversitesi’nde, Siyaset Bilimi alanında doktorasını sürdürüyor ve Türkiye’de devlet ve toplumsal sınıfların oluşumu konuları üzerine çalışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.