Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika’nın Liege kentinde saldırı: 2’si polis 3 kişi öldü

Belçika’nın Liege kentinde gerçekleşen saldırıda önce iki kadın polisi bıçaklayan saldırgan, daha sonra memurlardan birinin silahını ele geçirerek iki polis memurunu da öldürdü. Çatışma sırasında saldırganın park halindeki arabasının içinde duran bir vatandaşı da öldürdüğü belirtildi. Çıkan çatışma sonucunda saldırgan polis tarafından vurularak hayatını kaybetti. Davayla ilgilenen savcı, saldırıyla alakalı bir terör soruşturması başlatıldığını söyledi.

La Libre Belgiuqe gazetesi polis raporlarından derlediği haberde, saldırganın çatışma sırasında “Allahu Akbar” şeklinde bağırdığını yazdı. Belçika’nın resmi ulusal kanallarından biri olan RTBF, saldırının radikal İslami motivasyonlarla yapılmış olabileceğini söylüyor. Resmi yetkililerden henüz bir açıklama gelmese de İslamcı terör saldırısı ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Diğer taraftan Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Federal Kriz Merkezi durumu takip ediyor. Orada tam olarak ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz” dedi.

Belçika Başbakanı Charles Michel ise saldırıya ilişkin açıklamasında, “İçişleri ve Adalet Bakanı ile durumu takip ediyoruz. Yaralan ve yaşamını yitirenlerin ailelerine taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Le Soir Gazetesi’nin yaptığı habere göre saldırgan 1985 doğumlu Benjamin Herman. Bir Belçika vatandaşı olan saldırganın, küçük bir hırsızlık suçundan tutuklu olduğu ve saldırıdan hemen önce hapishaneden salındığı belirtildi. Polis şimdi, saldırganın hapishanede radikalize olup olmadığını araştırıyor.

Bundan iki sene önce, 2016 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir metro ve havaalanına düzenlenen bombalı saldırılarda da 32 kişi hayatını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.