Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

David Bowie’den Elvis Presley taklidiyle bir Noel kutlaması

*Yazı, Open Culture internet platfomundaki ‘David Bowie Sends a Christmas Greeting in the Voice of Elvis Presley’ isimli yazıdan derlenmiştir.

20. yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri olarak anılan David Bowie’nin ölümünün ardından, müzisyenin bazı diğer ünlü isimleri taklit etmekte de mahir olduğu ortaya çıktı. Acaba David Bowie Iggy Pop’un, Lou Reed’in, Tom Waits’in ya da Bruce Springsteen’in tarzlarında şarkı da söyleyebilir miydi? Görünüşe göre öyle. Ve evet; David Bowie, Elvis Presley taklidi dahi yapabiliyormuş.

Yukarıdaki klip 2013 yılında, Clash’ın üyeleri Mick Jones, Paul Simonon ve Topper Headon ev sahipliğinde hazırlanan “This is Radio Clash” isimli programda ilk kez yayınlandı.

“Herkese merhaba. Bu, aramayı Amerika’nın A.’sından David Bowie gerçekleştiriyor. Yılın bu zamanları size yardımcı olamayabilirim ama benim ne kadar da Britanyalı olduğumu ve şen Britanya halkını hatırlayın; demem o ki burada ‘kendinize’, size; küçük bir ‘Kutlu Noeller ve Mutlu Yılar’ var. Çok teşekkür ederim.”

Bowie’ye ait bu yeni yıl kutlaması ses kaydı belki onun 1977 yılında Bing Crosby ile gerçekleştirdiği Yılbaşı düeti kadar unutulmaz değil ancak yine de tatil sezonunu salınarak geçirmek için neşeli bir dilekte bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.