Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Margaret Atwood, Damızlık Kızın Öyküsü’nün devam kitabını yazacak

Kanadalı yazar Margaret Atwood ünlü romanı Damızlık Kızın Öyküsü’nün (The Handmaid’s Tale) devamını bugünün Amerikası’ndan ilham alarak tekrar yazacağını söyledi.

BBC’de yer alan habere göre, 1985 yılında yazılmış olan ve Amerika’da totaliter rejim altında yaşamaya çalışan bir kadının hikâyesini anlatan roman, 2017’de dizisinin de çekilmeye başlanmasıyla gittikçe popülerleşmişti.

Yazdığı bir mesajda Atwood şöyle dedi: “Sevgili okuyucular, bana Gilead ve onun iç çalışmaları hakkında sorduğunuz her şey bu kitabın ilham kaynağı. Evet, neredeyse her şey! Bir diğer ilham noktası ise bugün içinde yaşadığımız dünyanın ta kendisi.”

Devam kitabının 10 Eylül 2019’da yayımlanacağı açıklandı.

Kanadalı yazarın artık çoktan feminist bir külte dönüşmüş olan romanı, bu defa üç kadın karakterin ağzından anlatılacak. Atwood, Başkan Trump’tan bahsetmese de basına göre Damızlık Kızın Öyküsü; mizojiniye, kadın haklarını zayıflatan yasalara ve Trump’ın politikalarına karşı güçlü bir kadın direnişi olarak okunabilir.

Uyarı: Aşağıdaki bilgiler ilk kitap hakkında spoiler içerebilir.

Kitapta Offred tarafından anlatılan hikâyede; pek çok kadının askerlerle cinsel ilişkiye zorlanması, Gilead rejimi öncesi kimliklerinin yok sayılması ve kadınlara hiçbir hak verilmemesi anlatılır.

Roman, Offred’in bir yeraltı direniş grubu tarafından şehirden kaçırılması ve mücadeleye katılmaya karar vermesiyle sonlanır.

Okuyucular hâlâ Offred’in akıbetini merak ediyor. Offred özgürlüğüne kavuşabilecek mi yoksa yakalanacak ve cezalandırılacak mı?

İngiliz yayınevi Chatto&Windus’un yayımcılık sorumlusu Becky Hardie “Toplum olarak Margaret Atwood’a hiç bu kadar ihtiyacımız olmamıştı” dedi.

“Offred’in özgürlüğüne kavuşmak amacıyla çıktığı yolculuk, Damızlık Kızın Öyküsü’nün edebiyat tarihindeki en belirsiz roman sonlarından biri olmasını sağlamıştır. Gilead rejiminde neler olduğunu öğrenmek için sabırsızlanıyorum ya da Atwood’un bu günler hakkında ne düşündüğünü ve ne söylemek istediğini de.”

Atwood, Offred’in de yeni romanın anlatıcılarından biri olup olmayacağı konusunda okuyuculara ipucu vermedi.

Pek çok hayran, heyecanlarını bastırmakta zorlanıyor.

Kitap, 79 yaşındaki Atwood’un Shakespeare’den ilham alarak yazdığı, 2016 yılında yayımlanan Hag-Sed isimli kitabından sonra ilk kitabı olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.