Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uber’den yeni Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne dair açıklama

Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla Ulaştırma Bakanlığı, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ni değiştirdi. Düzenlemeye göre D2 taşıma belgesini Uber gibi internet uygulamalarına kullandıranlara ceza gelecek.

Karayolları Taşıma Yönetmeliği tarafından 25 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenlemeyle taşımacılıkta değişikliklere gidildi.

Bazı Uber sürücülerinin D2 yetki belgesine sahip firmalara kayıt yaptırdığı ve kontrollerde bu belgeyi sunduğu biliniyordu.

Düzenleme D2 belgesiyle Uber araçlarını kendi bünyesinde kayıtlı gösteren firmalara geliyor

Taşıtlarını yasa dışı faaliyetler için kullandıran D2 belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek. Bu uyarılar 3.000 TL yatırılarak kaldırılabilecek.1 yıl içinde iki defa aynı ihlali yaptıkları tespit edilirse, yetki belgeleri iptal edilecek ve aynı faaliyeti 2 yıl boyunca yapmaları yasaklanacak.

Bu düzenlemelere Uber cephesinden “Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız. Saygılarımızla” açıklaması geldi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.