Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 689. kez Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi

Cumartesi Anneleri 689. haftasında, 10 Haziran 1981 tarihinde idam edilen Veysel Güney için bir araya geldi.

Oturma eyleminde bu hafta ilk olarak 1980 Askeri Darbesi’nden sonra gözaltına alınıp kaybedilen Cemil Kırbayır’ın ağabeyi Mikail Kırbayır söz aldı ve “yeter, bu kadar ihlal yeter artık. Bir ölüyü saklamak için insanlık suçu demek bile az” dedi.

Mikail Kırbayır’ın konuşmasının ardından Süleyman Cihan’ın kardeşi Ahmet Cihan ve Güney ailesi adına Veysel Güney’in yeğeni Doğan Güney söz aldı. Doğan Güney, “Burhan Erdem amcamın kaybedilmesinin baş failidir ama ‘insanım’ diye sokaklarda gezmeye devam ediyor. Yargılanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu hafta eyleme CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Kadın Kolları ve HDP Ankara Milletvekili adayı Veli Saçılık katılım gösterdi. Eylemin devamında ise 1980 Darbesi’nde gözaltına alınan Hayrettin Eren’in İkbal Eren, Veysel Güney’in kaybediliş öyküsünü okudu.

Eylemin sonunda Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturduklarını ve Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.