Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Kupası’nın başlamasına bir gün kala İspanya, Real Madrid ile anlaşan teknik direktörü Lopetegui’nin işine son verdi

İspanya Futbol Federasyonu Dünya kupası’nın başlamasına bir gün kala Real Madrid ile anlaştığı için teknik direktör Julen Lopetegui’nin görevine son verdi.

Foto1
Zidane’ın ayrılmasından sonra teknik direktör arayışına giren Real Madrid, Julen Lopetegui ile anlaştıklarını Rusya’da düzenlenen turnuva sonrası teknik adamın yeni sezon hazırlık kampına dahil olacağını açıklamıştı.
Konuyla ilgili açıklamayı İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales yaptı. Lopetegui ile basın toplantısına çıkacağını açıklanan Rubiales toplantıya 1 saatten fazla gecikmeli olarak tek başına çıktı.
Luis Rubiales; ‘’Real Madrid’in en iyi teknik direktörü almak istemesini anlıyorum. Ancak Milli Takım İspanya’ya aittir ve işler bu şekilde yürümüyor. Lopetegui, bilgimiz olmadan Real Madrid’e imza attı. İhanete uğramış hissediyorum ama olması gereken buydu. Çok iyi bir teknik adamdı ancak bu davranışı kabul edemezdik. Lopetegui ile yolları ayırmak zorunda kaldık’’ dedi.
Federasyon, Lopetegui’nin sözleşmesini geçtiğimiz ay 2020 yılına kadar uzatmıştı.
İspanya Milli Takımının başına Real Betis Teknik Direktörü Kike Setien’in geçmesi bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.