Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gürcistan’da protestolar başbakanın istifasını getirdi

Gürcistan’da hükümet karşıtı protestolar istifa getirdi. 30 Aralık 2015 tarihinden beri Gürcistan başbakanı olan Giorgi Kvirikaşvili, dün görevinden ayrıldığını açıkladı.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili istifa gerekçesini “Ben, her vatandaşın başbakanı olmaya çalıştım. Bir takım oyuncusuydum ve öyle kalmaya devam ediyorum. Bundan dolayı, takım içindeki ruh halini görüyor ve benim durumumda her bir takım liderinin alması gerektiği kararı alıyorum. Bugün görevimi bırakıyorum” diye açıkladı.

gurcistan-basbakani-kvirikasvili-istifa-etti

Başbakan Kvirikaşvili’nin istifası ile tüm hükümet de istifa etmiş oluyor. Gürcistan anayasasına göre, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi 7 gün içerisinde başbakan adayını ve kabine listesini Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili’ne sunması gerekiyor.

“Adaletin Onarımı” protestoları

Başkent Tiflis’te geçen yıl yaşanan bir kavga sırasında öldürülen oğlunun zanlılarından birinin serbest bırakılması üzerine, 1 Haziran’da savcılık binasının önünde eyleme başlayan Zaza Salaridze ve yakın çevresine kısa sürede ülke genelinde destek gelmişti. Oğlunun davasının şeffaf yürütülmediğini ve Gürcistan’da genel bir adalet sorunu olduğunu söyleyen Zaza Salaridze kitlesel bir protestonun da fitilini ateşlemişti.

“Adaletin Onarımı” ismini alan kitlesel protestolar sonucunda ilk Başsavcı İrakli Şotadze istifa etmişti. Protestocular daha sonra, başta Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı olmak üzere tüm hükümetin istifasını istemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.