Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sınavlarda kopyanın önüne geçmek isteyen Cezayir Hükümeti, ülkenin internete erişimini kesti

Cezayir’de 20-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek sınav maratonu nedeniyle internete erişim ülke genelinde kesildi.

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir’de, yaklaşık 700 bin öğrencinin katılacağı lise bitirme sınavları kapsamında alınacak tedbirler arasında sıradışı bir yöntem de var. Cezayir hükümeti, sınavlarda kopya çekilmesinin önüne geçmek amacıyla sınavların yapılacağı 20-25 Haziran tarihleri arasında ülkede internet erişiminin sınavlar süresince kesintiye uğrattı.

Cezayir Hükümeti bu kararı, ülkede 2016 yılında yapılan sınavlar sırasında yoğun bir şekilde kopya çekilmesi ve sınav sorularını çalınması nedeniyle aldı. Bu kararı istemeden aldıklarını söyleyen Eğitim Bakanı Nouria Benghabrit; sınav sezonu boyunca Facebook’un da tüm ülkede engelleneceğinin altını çizdi. Öte yandan ülkede sınav soruların basan matbaalara da sinyal bozucu cihazlar yerleştirildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre; uygulama kapsamında sadece sabit hatlara değil, mobil hatlara da erişim durduruldu. Sınavların yapıldığı saatlerde uygulanacak internet kesintisi önümüzdeki pazartesi gününe kadar devam edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.