Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail ve Filistin’e İngiliz kraliyet ailesinden ilk resmi ziyareti Prens William yapacak

İngiltere Prensi William, İsrail devletinin kuruluşundan bu yana Filistin topraklarına resmi ziyarette bulunan ilk kraliyet mensubu olmaya hazırlanıyor. Ziyaret öncesinde yayınlanan resmi programda Presn’in Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Kudüs’ün “Eski Şehir” bölgesine yapacağı gezi için “işgal altındaki Filistin toprakları” ifadesinin kullanılmış olması, İsrail kabinesinden tepki almıştı.

İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüşecek olan William’ın gezisi için Kensington Sarayı, “tarihi” ve “önemli” sözcüklerini kullandı. Cambridge Dükü ünvanına sahip Prens William gezinin ilk ayağında, Pazar günü Ürdün’deydi; İsrail’deki resmi temaslarına ise Salı günü (26 Haziran) sabahı soykırım kurbanları anıtına çelenk bırakarak başlayacak. Aynı gün Kudüs’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı’nı ziyaret edecek olan Cambridge Dükü, Çarşamba öğleden sonra da Ramallah’ta Filistin lideri Mahmud Abbas ile biraraya gelecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.