Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray: “Millet İttifakı sona erdi”

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, “Millet İttifakı’na şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır” dedi.  Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı toplantısından önce konuşan Çıray; “bizim yaptığımız iş birliği bir koalisyon değildi, bir seçim iş birliğiydi. Bu seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim işbirliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Başkanlık Divanı’nın gündemi hakkında bilgi veren Çıray; daha sonra gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Olası bir erken seçimde Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceğine yönelik soruya cevap veren Çıray şunları söyledi:

“Bu ekonomik şartlarda bu hükümetin erken seçime gidebileceğini zor görüyorum. Ancak CHP kendi içindeki sorunları erteleyebilmek için böyle bir erken seçim kavramını ortaya atmış olabilir. Bizim yaptığımız iş birliği bir koalisyon değildi, bir seçim iş birliğiydi. Seçim hilelerine karşı oyların yabana gitmemesi için bir seçim iş birliği, ittifakı kurmuştuk. Bu seçimlerin sona ermesiyle birlikte bu seçim iş birliğine, ittifakına şu anda bir ihtiyaç kalmamıştır. İYİ Parti kendi hükmü şahsiyeti altında kendi özel siyasetini üreterek, Türk milletiyle paylaşacaktır. Erken seçimler konusunda da doğmamış çocuğa don biçmenin bir anlamı yoktur. Önce bir getirsinler görelim.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.