Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’da mağarada mahsur kalan minik futbol takımına futbol camiasından moral destek yağıyor

Tayland’da 23 Haziran’dan bu yana mahsur kaldıkları mağaradan kurtulmayı bekleyen çocuk futbolculara uluslararası futbol camiasından destek mesajları yağıyor.

FIFA başkanı Gianni Infantino, yaşları 11 ile 16 arasında değişen ve “yaban Domuzları” adlı amatör futbol takımının üyeleri olan 12 çocuk ile antrenörlerini 15 Temmuz’daki Dünya Kupası final maçına davet etti: “Hepsinin bir an önce ailelerine kavuşmayı bekliyoruz ve eğer bu mümkün olur, sağlıkları da el verirse, FIFA olarak onları özel konuklarımız olarak Moskova’da, final maçı için ağırlamak isteriz.”

Fifa başkanı Infantino

Japonya milli takımı ise Taylandlı çocukların mağarada izlemesi için “dayanın” mesajı içeren bir videoyu sosyal medya aracılığıyla gönderdi. Liverpool’un menajeri Jürgen Klopp da, CNN aracılığıyla yolladığı video mesajında, kurtarma operasyonu ile ilgili haberleri dikkatle takip ettiklerini, bir kaç gün içinde hepsinin gün ışığına kavuşacaklarına inandığını söyleyerek, “yanınızda olduğumuzu bilin, güçlü olun” dedi. Hırvatistan Futbol Federasyonu ise takımın baskı ve stress altında gösterdikleri serinkanlılıktan çok etkilendiklerini duyurdu. Federasyonun internet sayfasında, “Bu çocukların ve antrenörlerinin bu kadar zorlu koşullar altında gösterdikleri cesaret ve dirayet karşısında saygıyla eğiliyoruz” mesajı yer aldı. Pek çok futbolsever de Dünya Kupası’nın en çok bu minik takımın hak ettiğine dair mesajlar paylaşıyor.

Yaban Domuzu takımının üyesi çocuklar ve antrenörleri haftabaşında dalgıçlar tarafından mahsur kaldıkları yağmur sularıyla dolan mağaranın girişinden 4 kilometre uzakta, hava boşluğu işlevi gören küçük bir cepçikte bulunmuştu. Grubun yağış yokken mağaraya girdiği ve birden yağan yoğun yağmur ve çıkışların su ve çamurla dolması nedeniyle mahsur kaldığı anlaşılıyor. Şiddetli mevsim yağmurları dönemine denk geldiği için koşulların kötüleşmesinden korkan ve zamanla yarışan kurtarma ekipleri, bir yandan pompalarla mağaradan su tahliye ederken bir yandan da çocuklara dalgıç ekipmanları kullanmaları öğretmeye çalışıyor.

tayland kurtarma

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.