Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da şiddetli yağmur felaketi: Ölü sayısı 94’e yükseldi

Kurtarma görevlileri 2 milyon kazazedeyi bölgeden tahliye etmeye çalışıyor.
Japonya’da şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında ölen insanların sayısı bugün itibariyle 94’e yükseldi. Ölü sayısının 100’ü aşması bekleniyor.

On binlerce görevli, sayıları 2 milyonu aşan kazazedeyi çamur, su ve enkaz arasından kurtarmaya çalışıyor.
Ülkenin güneybatısında 58 kişinin kayıp olduğu bildirilirken, Japonya tarihinde görülen bu en büyük sel felaketi, ülkenin pek çok bölgesinde ciddi hasara sebebiyet verdi.
Sayıları 50 bini aşan polis memuru, itfaiyeci ve cankurtaranlar; helikopter ve bot yardımıyla insanları mahsur kaldıkları evlerinden kurtarmaya çalışıyor.

_102438327_727192e1-c246-4a8e-9a04-18053445d274

Başbakan Shinzo Abe, geçtiğimiz pazar yaptığı açıklamada “zamana karşı bir yarış” içinde bulunduklarını belirtti.
Yağmurlar, 2011’in Ağustos ve Eylül aylarında gerçekleşen ve yaklaşık 100 kişinin öldüğü iki tayfun felaketinden daha büyük kayıplara neden oldu. 2014 yılında Hiroşima’da gerçekleşen heyelan felaketindeyse 70’ten fazla insan ölmüştü.
Japonya’da sel felaketinden kurtarılan; kıyafet, elektrik, banyo ve yemek gibi ihtiyaçları bulunan 30 binden fazla insan acil durum barınaklarında kalıyor.

_102439007_hi048026088

Japonya meteoroloji ajansı durumu “olağanüstü tehlikeli” olarak nitelendiriyor. Meteoroloji ajansı ülkeyi olası heyelanlar konusunda da uyardı.
Felaket, Batı Japonya’daki fabrikaları da etkiledi. Otomobil üreticileri Mazda ve Daihatsu, parçaları temin edemedikleri için fabrikalarının üç şehirdeki operasyonlarını askıya aldıklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.