Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göze göz: Endonezya yerlileri intikam için 292 timsahı katletti

Ülkenin Batı Papua bölgesinde ki bir timsah çiftliğine, hayvanlarına bitki ve yem toplamak için giren bir çiftçi, korumasız adamı fark eden timsahlar tarafından öldürüldü. Öldürülen kişinin intikamını almak için toplanan köylüler çiftlikteki 292 timsahı katletti.
Resim1
Topluca hareket eden kalabalığa müdahale edemeyen yetkililer, yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti. Endonezya yasalarına göre timsahlar koruma altında ve öldürülmeleri durumunda suçlular hapis ile cezalandırılabiliyor.
Yüzlerce kişiden oluşan kalabalığın saldırısının ürkütücü görüntüleri haber kanalları ve sosyal medya mecralarında da paylaşıldı. Timsahları bıçak, çekiç, kürek ve sopalarla öldüren yerliler, çiftlikte canlı timsah bırakmadı.
Yöre halkı ise, timsahları çiftleştirmek ve barındırmak için lisansı bulunan çiftliğin, kaza riskini azaltmak için önlem almakla yükümlü olduğunu ancak ölen çiftçinin yetersiz çit ve uyarıya kurban gittiğini savundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.