Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Canan Coşkun’a 2 Yıl 3 ay hapis cezası: “Gazetecilik ilk defa mahkum edilmiyor, işimi yapmaya devam edeceğim”

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Canan Coşkun’a 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti cezada herhangi bir indirime gitmedi ve verilen ceza ertelenmedi. Verilen kararın ardından Coşkun Medyascope.tv’ye konuştu. Coşkun, kendisine verilen mahkumiyet kararının gazeteciliğe verilen ilk mahkumiyet kararı olmadığını ifade etti ve, “Ben beraat alsam ülkeye adalet gelmeyecekti dedi.”

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Canan Coşkun, DHKP-C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatların savcılıktaki sorgularını haberleştirmiş ve kendisine “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Bir önceki celsede de savcı, soruşturma dosyasında kısıtlama kararı olmasına rağmen “Soruşturmayı tehlikeye atacak şekilde haber yaptığı, gizli tanığı teşhir ettiği” iddiasıyla Coşkun’un TMK 6/1 kapsamında 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.
Bugün çıkan kararda ise Coşkun’a 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Cezada herhangi biri indirime gidilmezken, verilen ceza ertelenmedi.

Konuya ilişkin olarak Medyascope.tv’ye konuşan Coşkun, mahkumiyetinin gazeteciliğe verilmiş ilk mahkumiyet olmadığını belirtirken, “Bundan önce nasıl yaptımsa bugün de aynı şekilde gazetecilik yapmaya devam edeceğim, çünkü bundan başka çaremiz yok, bu hukuksuzluğu anlatmaktan başka çaremiz yok” şeklinde konuştu

“Anadolu Ajansı için suç oluşturmuyorsa Cumhuriyet gazetesi için de oluşturmamalı”

Coşkun, mahkumiyetine sebep olarak gösterilen habere ilişkinse, mahkemenin kendisine haberde sanığın ismini açık olarak vermesinden dolayı soruşturmanın gizliğine tehlike düşürdüğü suçlamasını yönelttiğini söyledi ve kendisinden önce savcılığın sanığın ismini yazarak bu kişiyi ifşa ettiğini belirtti. Coşkun, sanığın ismini ve fotoğrafını Star Gazetesi’nin ve Anadolu Ajansı’nın (AA) da yapılan haberlerde verildiğini ekledi ve “Bunların haber olmasını ya da fotoğrafların yayınlanmasını bir suç olarak nitelendirmiyorum. Bu Anadolu Ajansı için de haber konusudur Cumhuriyet için de haber konusudur. Eğer Anadolu Ajansı için, Star Gazetesi için bir suç oluşturmuyorsa Cumhuriyet Gazetesi için de oluşturmamalıdır” dedi ve bu durumu çifte standart olarak nitelendirdi.
Coşkun bundan sonra da kamuyu ilgilendiren bir davada yine sanığın ismi açıksa kendisi de açık olarak bu isimlere haberlerinde yer vereceğini belirtti ve bunun toplumsal hafızanın gereklerinden birisi olduğunu vurguladı. Coşkun, “Ergenekon soruşturmasında sanık olarak dinlenen kişilerin isimlerini biliyorsak, geçmişte haberlerinde bu isimlere yer veren gazeteciler sayesinde biliyoruz. O yüzden bu bir gereklilik ve ben aynı şekilde işimi yapmaya devam edeceğim” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.