Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

David Bowie’nin 16 yaşındayken yaptığı ilk demo kaydı, bir ekmek sepetinde bulundu

David Bowie’nin 16 yaşındayken yaptığı demo kaydı, eski bir ekmek sepetinde ortaya çıktı. Paylaşımı şimdilik durdurulan kayıtta 16 yaşındaki Bowie, “I Never Dreamed” şarkısını seslendiriyor.

3500 (1)

O zamanlar saksafoncu olmak isteyen 16 yaşınaki Bowie, Londra’da küçük bir stüdyoda bu ilk demo parçasına vokal yapmayı kabul etmiş. Bowie parçayı ilk grubu The Konrads ile beraber seslendiriyor. Bowie’nin I Never Dreamed şarkısını söylediği kayıt, eski bir ekmek sepetinde bulundu. Şimdiyse müzik şirketinin bu kaydı 10 bin euro’dan başlayarak açık artırmaya çıkaracağı söyleniyor.

Bowie hayranlarını heyecanlandıran bu kayıt, The Konrads’ın hem davulcusu hem de menajeri olan David Hadfield tarafından yeniden keşfedildi. Kaset Hadfield’in büyükbabasına ait eski bir ekmek sepetinde; rezervasyon formları, fotoğraflar, tanıtım amaçlı eskizler, mektuplar ve faturalar dahil olmak üzere bir sürü başka eşya ile birlikte garajın üstündeki bir çatı katında bulunuyordu.

Ekran Resmi 2018-07-23 15.08.05

Müzik sektöründe kariyerine devam eden Hadfield; “Albüm için birkaç enstrümantal gitar kaydı ve bir orijinal şarkı yapmaya karar vermiştik. Şarkı için en güçlü adayın I Never Dreamed olacağına karar vermiştim. Diğer iki şarkı biraz daha zayıf şarkılardı. Ayrıca David’in de bu şarkıyı en iyi yorumlayabilecek insan olduğunu düşünüyordum. Böylece bu şarkı, David Jones’un ilk şarkısı oldu” dedi. Ancak Bowie ve grubunun kayıt şirketi, 20. yüzyılın en ünlülerinden biri olacak bu sesteki potansiyeli görmeyi başaramamış.

Bowie, Ocak 2016’da 25. Stüdyo albümü BlackStar’ı yayımladığı 69. doğum gününden iki gün sonra kanserden öldü.
Bowie’nin Frank Auerbach ve Damien Hirst’un çalışmalarını da içeren kişisel sanat koleksiyonunun ihalesi, Sotheby’s’de iki günlük bir satış süresi içinde 33 milyon sterline çıkmıştı.

Hadfield’in Bowie’ye ait ilk şarkıların bulunduğu kaydı eylül ayında Merseyside’daki Newton-le-Willows’ta müzayedeye çıkarılacak.

Müzayede görevlisi Paul Fairweather kayıtla ilgili, “tamamen benzersiz, büyük tarihsel önemi olan bir kayıt; dünya starlığa giden yolda ilerleyen 16 yaşındaki genç bir müzisyenin en eski stüdyo kaydı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.