Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’tan İran cumhurbaşkanı Ruhani’ye: “Bir daha ABD’yi tehdit edersen sonuçlarına katlanırsın”

Gece yarısı büyük harflerle yazdığı tweet’le İran cumhurbaşkanı Ruhani’ye seslenen ABD Başkanı Donald Trump, “ABD’yi sakın bir daha tehdit etme yoksa sonuçlarına katlanırsın” dedi.

Donald Trump’ın tweeti, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ABD’yi kendilerine karşı yürüttükleri politikayla ilgili uyararak “İran’la savaş, tüm savaşların anasıdır” demesinin ardından geldi. Pazar günü Trump’ı hedef alan Ruhani, “Aslanın kuyruğuyla oynarsan pişman olursun” demişti.

Gece geç saatlerde tweet atan ve agresif tweet’leriyle meşhur olan Trump şöyle yazdı: “Sakın bir daha asla ABD’yi tehdit etme yoksa tarih boyunca çok az kişinin karşılaştığı sonuçlara katlanırsın. Artık şiddet ve ölümle ilgili çılgın laflarınızı sineye çekecek bir ülke değiliz. Dikkatli ol”.

ruhani-den-abd-ye-tehdit-aslan-kuyruguyla-oynamayin-pisman-olursunuz--1532292858

Pompeo: “İran bir hükümet değil, mafya tarafından yönetiliyor”

Trump’tan kısa süre önce de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo İran’ı hedef alan sözleriyle gündeme geldi. Pompeo, İran yönetimi ve halk arasındaki zenginlik farkına dikkat çekerek İran’ı yönetenleri “mafya” olarak niteledi: “Yolsuzluk seviyesi ve liderlerin zenginliği, İran’ı yönetenlerin hükümetten çok bir mafyaya benzediğini gösteriyor”.

Kaliforniya’da yaşayan İranlılara hitap eden Pompeo, İran’daki otoriterlikten bahsetti şöyle dedi: “Gururlu İranlılar, hükümetlerinin yaptığı suistimallere sessiz kalmıyor. Trump yönetimindeki ABD de sessiz kalmayacak. 40 yıllık tiran rejimi ve protestolar ışığında, İranlılar için bir mesajım var: ABD sizi duyuyor. ABD sizi destekliyor. ABD sizinle”.

İran yönetimi için “kendi insanlarının haklarını ve temel özgürlüklerini kalpsizce gasp ediyor” diyen Pompeo, ayetullahları da yolsuzlukla suçladı. Pompeo, ülkenin dini lideri Ayetullah Hamaney’in 95 milyon dolar değerinde Setad adında kayıt dışı bir yatırım fonu olduğu; Ayetullah Nasır Makarem Şirazi’nin yasadışı şeker ticaretinden 100 milyon dolar elde ettiğini iddia etti.

ABD yönetimi Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayı iptal ettikten sonra İran’a yeniden ekonomik yaptırımlar getirmeye hazırlanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.