Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Benalla olayında tüm sorumluluk bana ait”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yakın koruması Alexandre Benalla’nın karıştığı olaylar sonrasında tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirtti. Macron’un koruması Benalla’nın Paris’teki 1 Mayıs etkinliklerinde polis kılığına girmiş halde iki eylemciye şiddet uyguladığı video bir haftadır Fransız medyasını ve siyasetini sarsmış durumda.

Bunun için oluşturulan Parlamento’daki soruşturma komisyonu birçok kişiyi sorguladı ancak herhangi bir sonuca ulaşamadı. Soruşturma komisyonunun ve medyanın merak ettikleri arasında Benalla’yı oraya yollayan kim, ona nasıl bir yetki verildi, bu yetkiden kimlerin haberi var, video ortaya çıktıktan sonra Benalla görevine devam etti mi gibi bazı konular var.

Macron ise bugün iktidar partisi milletvekilleriyle yaptığı bir sohbette sorumluluğun kendisine ait olduğunu ve Benalla tarafından ihanete uğradığını belirtti. Macron, Benalla olayı ortaya çıktığından bu yana konuşmamış ve muhalefet tarafından yoğun eleştiriye tabi tutulmuştu. Bugün konuşan Macron ise, “Sorumlu benim, araştırın, Fransız halkına hesap veririm, 1 Mayıs’ta olanlardan ötürü üzgünüm ve kendimi Benalla tarafından aldatılmış ve ihanete uğramış gibi hissediyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.