Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Sağlık Örgütü: Kongo’daki ebola salgını bitti

New York Times’tan Donald G. Mcneil Jr.’in haberine göre, Kongo’daki ebola salgını yeni geliştirilen aşılar sayesinde neredeyse bitme noktasına geldi. Ebola hastalığı Kongo’da nisan ayında başladı ve kısa sürede salgın haline geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise salı günü itibarıyla salgının sona erdiğini açıkladı. Salgının geçmesinde yeni bir aşının geliştirilmesinin etkili olduğunun altı çizildi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre salgında 33 kişi öldü. Uzmanlar bir noktada salgının Orta Afrika’daki ülkelere bulaşabileceğinden korkuyorlardı. Üç yıl önce bir başka ebola salgını Batı Afrika kıyılarında patlak vermiş ve 11.000 insan bu hastalık sonucu hayatını kaybetmişti. O zaman hastalığın yayılmasında sebep olarak salgın geçene kadar ortada hazır bir aşı olmaması gösterilmişti.

DSÖ Batı Afrika’daki başarısızlığından ötürü çokça eleştirilmişti. Bundan ötürü, örgüt bu kez elini çabuk tuttu ve Kongo’da hastalık salgın haline gelir gelmez aşının üretilmesi için çalıştı.

Kongo, ebola ile ilk kez mücadele etmiyor. Son salgın 1976 yılından bu yana gerçekleşen dokuzuncu salgın olarak biliniyor. Salgına karşı hızla müdahale konusunda yapılan çalışmalar, kolera gibi diğer salgınların tedavisi konusunda da hükümeti ve DSÖ’yü cesaretlendirmiş durumda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.