Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveçli aktivist THY uçağındaki Afgan göçmenin sınır dışı edilmesini engelledi

Pazartesi günü Göteborg-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağında 21 yaşındaki Elin Ersson isimli aktivist, eylemi Facebook hesabından canlı olarak yayınladı.

Elin Ersson, 52 yaşındaki Afgan sığınmacının, sınır dışı edilmesini durdurmak için bilet alarak bindiği uçakta, ayağa kalkarak önce kalkışı engelledi.

 

Canlı yayınlanan protesto sırasında THY kabin memurları Ersson’u ikna etmeye çalışırken bazı yolcular protestocu genç kadına sert bir şekilde müdahale etti. Ersson’a Türkçe konuşan bazı yolcuların da destek verdiği protesto sonucu sınır dışı edilmek istenen Afgan sığınmacı uçaktan alkışlar arasında indirildi.

İsveç medyasında olayla ilgili yapılan haberlerde genç aktivist hakkında bu eylemi nedeniyle soruşturma açılabileceği belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.