Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan seçimlerinde bombalı saldırı

Bugün Pakistan’da beş yıl yasama görevini yürütecek Pakistan Ulusal Meclisi (NA) ve eyalet yönetimlerini belirleyecek meclis için seçimler yapılıyor. Seçimlerde 105 milyonu aşkın seçmen oy kullanacak. Dar bölge seçim sisteminin uygulandığı Pakistan’da seçmenler 85 bini aşkın sandıkta oy kullanarak kendi bölgelerinde yarışan adaylar arasında seçim yapacak. Seçimlerde 12 bin aday, Pakistan Ulusal Meclisindeki 272 ve eyalet meclislerindeki 577 sandalye için yarışıyor. Başbakan da Pakistan Ulusal Meclisi içinden seçilecek.

Pakistan’ın güneybatısında, Belucistan eyaletinin yönetim merkezi olan Ketta şehrindeki bir oy kullanma merkezi etrafında gerçekleşen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 31 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi yaralandı. Ölenlerden beşinin güvenlik gücü mensubu, ikisinin ise çocuk olduğu ve ağır yaralılarının bulunduğu belirtiliyor. Saldırıyı terör örgütü IŞİD’in üstlendiği ve eylemcinin intihar saldırısı gerçekleştirme sürecinde polisler tarafından engellenmeye çalışılırken kendisini patlattığı bilgisi mevcut.

pakistan seçim 2

Pakistan’da seçime hazırlık sürecinde de şiddet olayları görüldü

Pakistan’da temmuz ayı içerisinde mitinglere, parti binalarına ve adaylara yönelik saldırılar gerçekleşti. 13 Temmuz’da bir seçim mitinginde gerçekleşen bombalı saldırıda 149 kişinin ve seçime giden süreçte yaşanan şiddet olayları sebebiyle de 170’ten fazla kişinin yaşamını yitirdiği Pakistan’da, seçim güvenliği ve ordunun seçimlere yönelik müdahalesi önemli tartışma başlıklarından.

Dün Pakistan’ın kuzeyindeki Swat şehrinde Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) tarafından üstlenilen ve 11 askerin yaşamını yitirdiği bir intihar saldırısı da gerçekleşti. Bununla birlikte, Pakistan’ın güneyindeki Latifabad’da Milli Müslüman Ligi milletvekili adayı Faysal Nedim’in ofisine bugün el bombalı saldırı yapıldı. Milletvekili adayı Nedim ve şoförü saldırıda yaralandı.

Pakistan  İslam Ulemaları Camiası Partisi önde gelen isimlerinden Ekrem Han Durrani de seçim öncesi süreçte bir bombalı ve bir silahlı olmak üzere iki saldırıdan yaralanmadan kurtuldu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.