Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kripto paralar Cayman, Bermuda, Malta ve Cebelitarık gibi ada devletlerine gidiyor

The New York Times’ın haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya ülkelerinde ki yasalarda ve düzenlemelerde oluşan belirsizlikten korunmak isteyen kripto para şirketleri ada devletlerine kaçmaya başladı. Bermuda, Malta, Cebelitarık ve Lihtenştayn da dahil olmak üzere birçok ada ülkesinde, yetkililer kripto-para birimi şirketlerini ve projelerini ülkelere çekmek için yeni ve daha özgür yasalar çıkarmaya başladılar. Vergi cenneti olarak adlandırılan bu ülkelerde, offshore bankacılık ve online bahis şirketlerinin de özellikle bu ülkelerde bulunması, çıkarılan yasaları kolaylaştırıyor.

Malta’da hükümet 4 Temmuz’da üç yasa çıkardı, böylece şirketler kolayca yeni kripto paralar yayınlayabilir ve mevcut kripto para ticareti yapabilir hale geldiler. Bu sene Bermuda’da yasama meclisi, kriptopara start-up girişimlerini kolaylaştıran yasayı geçirdi ve finans bakanı tarafından hızlıca kabul edildi.

Haberde, Bermuda’nın lideri E. David Burt, New York’ta Mayıs’ta ayında düzenlenen bir kripto para konferansında yaptığı konuşmada, “Biz 65.000 kişilik bir nüfusa ve 20 mil karelik bir ülkeyiz, ancak çok gelişmiş bir ekonomiye sahibiz. Bermuda’yı kripto para endüstrisi  için kuluçka olarak konumlandırmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kriptopara merkezi ülkeler için, yeni iş sahaları ve vergi gelirleri de dahil olmak üzere birçok potansiyel düzelmeye gereksinim duyuyor. Ancak bir kripto para merkezi olmak beraberinde birçok riski de getiriyor.  Sistemlerin hacklenebiliyor olması, dolandırıcılık ve güvenlik açıkları gibi bir takım sorunlar sektörü zorlamaya devam ediyor. Finansal olarak ise kripto para birimleri istikrar sağlayabilmiş  değil. Kripto paralar 2017 yılında büyük bir yükseliş sağlayarak yıla damgasını vurduktan sonra 2018’de büyük bir düşüş yaşadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.