Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Finlandiya’da sınır dışı edilen sığınmacı için uçakta protesto

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Afgan bir sığınmacının sınır dışı edilmesi, Finlandiya Yeşiller Partisi aktivisti Aino Pennanen tarafından protesto edildi. Finlandiya devlet televizyonu YLE’nin haberine göre, salı günü yaşanan olayda, Vantaa Havalimanı’nda Helsinki-Berlin seferini yapacak Finnair Havayolları’na ait uçak sınır dışı edilecek bir Afgan sığınmacıyı taşıyordu. Ancak aynı uçakta yolculuk edecek olan aktivist Pennanen’in protestosu nedeniyle gecikmeli kalktı. Yolculardan destek bulamayan Pennanen’in protestosu 10 dakika sürdü ve polis nezaretinde uçaktan indirilerek protestoya son verildi.

Pennanen yaptığı açıklama, uçakta sınır dışı edilecek bir sığınmacı olduğunu şans eseri öğrendiğini söyledi. Facebook hesabı üzerinden canlı yayın yapan Pennanen, ”sığınmacının zorla götürüldüğünü” belirterek sınır dışı kararının durdurulması çağrısında bulundu.

Geçen hafta, Göteborg- İstanbul uçağından İsveçli aktivist Elin Ersson’un benzer eylemi başarıya ulaşmış, sığınmacının uçaktan indirilmesi sağlanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.