Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail İstihbarat teşkilatı Mossad Suriye’nin üst düzey roket bilimcisine bomba yüklü araçla suikast düzenledi

Aziz Asbar, Suriye’nin en önemli roket bilim adamlarından biri olan Aziz Asbar’ın  İsrail şehirlerini menziline alan hassas güdümlü füzeler tasarladığı iddia ediliyordu.

Asbar, Suriye ve İran hükümetlerinin en yüksek düzey güvenlik erişimine sahipti ve Sektör 4 adında çok gizli bir silah geliştirme ekibine liderlik ediyordu. Aziz Asbar’ın geçen yıl İsrail tarafından vurulan bir tesisin yerine yenisini kurduğu iddia ediliyordu.

Aziz Asbar cumartesi günü Suriye’nin askeri araştırma örgütünün en önemli merkezlerinden biri olan Masyaf’ta,  bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu öldürüldü. Patlamadan İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’ın sorumlu olduğu düşünülüyor.

 

.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.