Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

K. Kore liderinin üvey kardeşini öldüren kadın: “Beni kandırdılar, bir şaka programında olduğumu sanıyordum”

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un üvey kardeşi Kim Jang-nam’ın geçtiğimiz yıl Şubat ayında Malezya’da iki kadın tarafından öldürüldü. Olayı gerçekleştirenler Kim Jong-nam’un yüzüne ölümcül bir kimyasal atmış ve onu öldürmüştü. Kim Jong-nam olay sırasında Malezya’da sürgündeydi ve rejime yönelttiği eleştiriler ile biliniyordu. Olayın ardından, suikastin arkasında Kuzey Kore lideri Kim-Jong’un olduğu söylenmişti.

Suikasti gerçekleştirenlerin yargılanmasına Malezya’da devam ediliyor. Bugün, The Guardian gazetesi suikasti gerçekleştirenlerden biri olan Siti Aisyah’ın annesi Benah ile konuştu. Haberin özetini ve Benah’ın sözlerini aşağıda paylaşıyoruz:

Benah, kızının Kim-Jong-nam’ı öldürdüğü iddasının korkunç ve gerçekdışı olduğunu ifade etti. Geceler boyu uyuyamadığını da ekliyor. Benah kızıyla hapishanede yaptığı telefon konuşmalarına atıfta bulunarak kızının şunları dediğini belirtti: “Anne bütün bu olaylar kurmaca, ben kandırıldım, olay anında bir TV şovunda, şaka programında olduğumu sanıyordum.” İkilinin avukatları çiftin daha önce de benzer şaka programlarında benzer işler yaptığını belirtti.

Siti’nin avukatı müvekkillerinin yakın zamanda salıverileceğine inandığını ifade etti çünkü yeterli delil yok. Kimse Siti’nin elinde, vücudunda o kimyasala ait bir bulguya rastlamadı. Ayrıca, Siti’nin avukatı müvekkilinin olay sonrası kaçmaya çalışmadığını alışverişe devam ettiğini ve bunun müvekkilinin olaydan haberdar bile olmadığına yönelik kuvvetli bir işaret olduğunu söyledi.

Benah, kızını en son olaydan bir ay önce gördüğünü ve kızının kendisine “Anne ben TV yıldızı olacağım, bana bir teklifleri var ve şaka programında şakalar yapacağım” dediğini aktardı.

Mahkeme ikili hakkındaki ilk kararını yarın verecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.