Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski avukatı Michael Cohen, FBI’a teslim olup Trump’ın talimatıyla suç işlediğini itiraf etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen, hakkındaki iddialara yönelik yürütülen soruşturma kapsamındaki sekiz suçlamayı kabul etti. Suçlamalar arasında vergi kaçakçılığı, bir bankaya yanlış beyanda bulunmak ve Trump’ın kampanyasının finansmanı ile ilgili yasal ihlaller yer alıyor.

Cohen ifadesinde, “başkan adayıyla koordinasyon içinde ve onun yönlendirmesiyle”, ona ve kampanyaya zarar verebilecek bir takım bilgileri gizli tuttuğunu ifade etti. Cohen ayrıca, yine Trump’ın talimatıyla, onla olan ilişkisini açıklamaması için eski bir porno yıldızına kampanya sürecinde para verdiğini de itiraf etti.

Trump’ın eski avukatı ve seçim kampanyası sürecindeki yakın kurmaylarından Cohen’in suçunu kabul edip, mahkemeyle anlaşmasıyla birlikte, kendisiyle ilgili iddialara yönelik aylar önce başlatılan soruşturma da sona ermiş oldu. Mahkemeyle Cohen arasındaki anlaşma uyarınca, Cohen’e verilecek para ve hapis cezalarının ayrıntıları da belli olacak. CNN’de yer alan habere göre, Cohen’in pazarlıklar esnasında hapis cezasının üç yılı geçmemesini talep ettiği, savcıların ise cezanın en az 50 ay olması gerektiğini düşündükleri belirtiliyor.

Hukukçular, Cohen’in mahkemeyle yaptığı anlaşmanın Trump için büyük sorunlar yaratacağı görüşünde. Daha önce Trump ile olan yakınlığı ile ilgili “onun için kurşun bile yemeye hazırım” diyen Cohen’in, Nisan ayında FBI tarafından evine yapılan baskının ardından Trump ile uzaklaştığı, bir başka ifadeyle Trump’ın Cohen’i yalnız bıraktığı söyleniyor.

Anlaşmanın, Cohen’e yöneltilen aynı zamanda Trump’la olan ilişkisini açıklamaması için eski bir mankeni tehdit edip, para teklif ettiği suçmalarıyla ilgili yürütülen soruşturmayı nasıl etkileyeceği ise henüz bilinmiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.