Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doç. Ümit Akçay blogunda yazdı: “TCMB’nin faiz kararı sert daralmayı işaret ediyor”

Berlin Ekonomi ve Hukuk Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Akçay Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun bugünkü faiz artırım kararını kriznotlari.blogspot.com isimli blogda değerlendirdi. Para Politikası Kurulu açıklamasında yer alan ” İç talepteki yavaşlanma hızlanmaktadır” ifadesine dikkat çeken Akçay, TCMB’nin bu karar ile döviz krizinin etkilerini faiz şoku ile azaltmayı amaçladığını, sert ekonomik daralma ile enflasyonun ve cari açığın düşmesi umulduğunu söylüyor ve bazı risklere dikkat çekiyor: “Buradaki risk şu: Bu şok faiz artışına rağmen -farklı nedenlerle- TL’nin hızla değerlenmemesi. Dış politika alanındaki gerilimlerin, özellikle Suriye ve İran konularında önümüzdeki sonbaharda artabileceği biliniyor. Ya da ABD ile yaşanan sorunların nasıl çözüleceği, henüz açığa kavuşmuş değil. Eğer bu şok faiz artışına rağmen döviz düşmezse, o zaman en kötü senaryo işlemeye başlar.” Doç. Dr. Ümit Akçay’ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.