Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bill Cosby’nin cinsel taciz davasında alacağı ceza bugün açıklanacak; ömrünün kalanını hapiste geçirebilir

Nisan ayında görülen son duruşmada 81 yaşındaki oyuncu, 2004 yılında Andrea Constand adlı Temple Üniversitesi çalışanını cinsel tacizden suçlu bulunmuştu. İddianın sahibi Temple Üniversitesi çalışanı Andrea Constand, üniversitenin mütevelli heyetinde yer alan Cosby’nin, kendisini kandırarak ilaç verdikten sonra cinsel saldırıda bulunduğunu belirtmişti. Mahkemeye çıkan beş kadın daha Cosby aleyhine tanıklık yapmış ve ünlü oyuncu tarafından cinsel tacize uğradıklarını ve mağdur olduklarını anlatmışlardı.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde pazartesi günü başlayacak ve iki gün sürecek nihai duruşmada, uzun süredir devam eden yargılamaya son noktanın konulması ve Cosby’nin alacağı cezanın açıklanması bekleniyor. Cosby’nin işlediği üç ayrı cinsel saldırıdan her bir suç için 10 yıl hapis cezasına çarptırılması mümkün. Ancak genel beklenti üç cezanın tek başlık altında birleştirilip toplamda 10 yıl hapis cezasına hükmedilmesi yönünde. Cosby için şartlı tahliye ya da ev hapsi de seçeneklerinin de gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Tüm bunların ötesinde ünlü komedyenin ‘ömür boyu seks suçlusu’ olarak kayıtlara geçmesi de savcıların yargıçtan taleplerinden biri. Bill Cosby’nin pazartesi günü geç saatlerde ya da salı günü hakkındaki mahkumiyeti öğrenmesi bekleniyor.

Cosby davası, “#MeToo” kadın hareketinin ardından gelen ilk ünlü mahkumiyeti olarak da kayıtlara geçecek 

ABD’de 2017 son baharında başlayan #MeToo kampanyası, kadınların uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada kamuoyu ile paylaşmasının ardından kısa sürede çığ gibi büyümüş, çok sayıda cinsel istismar vakası gün yüzüne çıkmıştı.

Daha önceki yargılamada suçsuz bulunan Cosby davasının yeniden gündeme gelmesi #MeToo hareketinin başarısı olarak değerlendiriliyor. ABD genelinde şu ana kadar 60’tan fazla kadın, Cosby’ye karşı geçmişi on yıllara dayanan cinsel tacizden suçlamasında bulundu.

80’lerin dünya çapında üne kavuşmuş dizisi Cosby Show’un yaratıcısı

Amerika’nın 1980’lerdeki en ünlü ailesi onlardı. Dizi, sınıf atlayan siyah bir ailenin hayatını hayli renkli esprilerle anlatıyordu. 1984’te yayınlanmaya başlanan Cosby Ailesi, hâlâ en iyi aile komedisi olarak nitelendiriliyor.

Şöhretler Bulvarı’ndan yıldızı kaldırılsın kampanyası

ABD Başkanı Donald Trump’ın Hollywood şöhretler bulvarındaki yıldızının kadınlar hakkında sarf ettiği aşağılayıcı sözlere tepki olarak kaldırılmasının ardından şimdi de Cosby’nin yıldızını hedef alan bir kampanya başlatıldı. Ayrıca Cosby’nin yıldızı isimsiz bir kişi tarafından tahrip edildi ve üzerine ‘seri tecavüzcü ‘ yazıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.