Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

23 ilde FETÖ operasyonu: 71 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen 71 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, ‘FETÖ’nün TSK yapılanması’na yönelik yeni bir soruşturma başlatıldı. Ankesörlü telefonla ‘FETÖ’yle iletişim halinde oldukları iddiasıyla 36’sı muvazzaf olmak üzere 61 asker ile askerlerden sorumlu olduğu öne sürülen 10 ‘mahrem imam’ dahil toplam 71 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 ilde operasyon başlattı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 24’ünün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 23’ünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 11’inin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda, 3’ünün Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yaptıkları kaydedildi. Askerlerden 1’inin yarbay, 13’ünün binbaşı, 10’unun yüzbaşı, 7’sinin üsteğmen, 12’sinin teğmen, 12’sinin astsubay ve 6’sının askeri okul öğrencisi olduğu belirtildi.

Öte yandan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında “sıkıyönetim mahkemeleri görevlendirme listesi”nde adı geçen 31 eski askeri hâkim ve savcının yargılandığı davada, 26 sanığa, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.