Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Devrim Muhafızları, Ahvaz saldırısının “intikamı” için Suriye’ye balistik füze fırlattı

İran Devrim Muhafızları, Ahvaz’daki askeri geçit töreni sırasında 24 kişinin ölümüne neden olan saldırıya misilleme olarak Suriye’nin Ebu Kemal yerleşimi yakınlarına 750 ve 800 km menzilli iki balistik füze attıklarını duyurdu. İran devlet televizyonu füze saldırısında “teröristlerin” hedef alındığını “ölen ve yaralananlar” olduğunu duyurdu ancak ayrıntı vermedi.

Ebu Kemal Suriye’nin güneydoğusunda, Irak sınırına yakın Deir Ez Zor vilayeti içinde bir yerleşim. Bölgenin denetimini geçen yıl Suriye rejimini destekleyen milisler ele geçirmişti ancak son dönemde IŞİD’e bağlı gruplar da bu güçlere saldırı düzenliyor.

İran, Ahvaz’daki saldırıdan Körfez ülkelerince desteklendiğini ileri sürdüğü ayrılıkçı bir Arap örgütünü sorumlu tutmuş, saldırıyı söz konusu örgütün yanı sıra IŞİD de üstlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.