Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kayıp INTERPOL Başkanı Meng Hongwei Çin’de gözaltında çıktı ve başkanlıktan istifa etti

Çin, kayıp olduğu söylenen uluslararası polis teşkilatı INTERPOL’un Başkanı Çinli Meng Hongwei’nin bazı yasaları ihlal etmekten gözaltında olduğunu açıkladı. INTERPOL’den yapılan açıklamadaysa, Hongwei’nin başkanlıktan istifa ettiği, yerine en kıdemli başkan yardımcısı Güney Koreli Kim Jong Yang’ın geçici olarak başkanlığa getirildiği belirtildi. Yeni başkan, 18-21 Kasım’da Dubai’de toplanacak INTERPOL Genel Kurulu’nda seçilecek.
Çin ihlal edildiği öne sürülen yasalar hakkında açıklama yapmadı ancak Hongwei’nin yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındığı ileri sürülüyor. İddialara göre Hongwei, “bir siber-güvenlik şirketine imtiyaz sağlama ve dünyada pazar açma” suçlamasıyla karşı karşıya.
Hongwei, memleketi Çin’e gitmiş, fakat 29 Eylül’den beri kendisinden haber alınamamıştı. Bunun üzerine Fransız polisi Hongwei’nin ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı.
Geçmişte Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakan Yardımcılığı da yapan Meng Hongwei, 2016 yılından beri INTERPOL Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.